Een ogenblik geduld a.u.b.

Purmerend in cijfers

Cijfers over Purmerend

De iconen hiernaast, onder het kopje 'Factsheets over Purmerend', geven u toegang tot kant-en-klare, thematische overzichten. Wilt u zelf tabellen, grafieken en kaarten samenstellen? Dan kunt u dat doen via het menu Alle cijfers. U komt dan terecht in een uitgebreide databank. Gemeente Purmerend hoopt u met deze dienstverlening op een snelle en eenvoudige manier van cijfers te voorzien. Voor vragen kunt u hier contact met ons opnemen.  

Direct naar alle cijfers

Wat is nieuw?

Wat is nieuw?

  • Woninginbraken in Purmerend
    2017-02-13 10:46:02 / Gerrit Jan Kroes

    Elke woninginbraak is er één teveel. Gelukkig is het aantal woninginbraken de afgelopen jaren in Purmerend aanzienlijk gedaald. Vanaf heden komen de gegevens over aantallen woninginbraken op onze website. Behalve aantallen staat ook vermeld waar de inbraken gepleegd zijn (op buurt/wijkniveau). Per kwartaal zullen de cijfers ververst worden.

  • 8% Purmerenders voelt zich ernstig eenzaam
    2016-06-03 00:00:00 / Saskia Hofstede

    8% van de Purmerenders voelt zich (zeer) ernstig eenzaam. Dit sluit aan bij het landelijke cijfer. Het aandeel dat zich sociaal eenzaam voelt is hoger, namelijk 48%. Zij missen contacten met een bredere groep mensen. Emotionele eenzaamheid komt bij 24% voor. Deze mensen missen intieme relaties. In Wheermolen komt eenzaamheid meer voor dan in de andere wijken.